Джезва/Ібрік

World-Ibrik-Championship-logo-400-pixWorld Cezve / Ibrik Championship – чемпіонат, в якому бариста змагаються в приготуванні кави в традиційній джезві. Учасники чемпіонату готують дві пари ідентичних напоїв: класичну чорну каву по-східному (лише кава і вода) і авторський напій на основі кави в джезві (будь-які інгредієнти, включаючи алкоголь).

Класичну у домашньому приготуванні “турку” у світі називають “джезвою” та “ібріком”.

В Україні цей чемпіонат вже проводився двічі

 

 

 

У 2016 році ІІ Чемпіоном України по приготуванню кави в джезві став Віталій Невмержицький.

Віталій Невмержицький – ІІ Чемпіон України по приготуванню кави в джезві, фото Поліна Клековкіна

 І Український Чемпіонат з приготування кави в джезві відбувся у вересні 2014 року під час Lviv City Coffeefest. Перше місце посіла Юлія Сайчук.

Юлія Сайчук – ІІ Чемпіон України по приготуванню кави в джезві, фото Олена Кравцова

 

 

 

Best online bookmaker Sky Bet read full bookie review at bettingy.com

2011-2016 © SCAE Ukraine Chapter